GRATIS HANDLEIDING REIZENDE LEEFSTIJL

Dit Is De Basis Van Een Reizende Onderneming 

En krijg meer tijd om te ondernemen

Ben jij een creatieve ondernemer of heb je de ambitie om daarmee te beginnen?

 

Wil je het liefste al je tijd steken in datgene wat je het liefste doet? Tegelijk wil je reizen en veel onderweg zijn? Je werk doen op verschillende locaties? In dit blog deel ik met je hoe wij als getrouwd stel reizen en ondernemen én in welke valkuil we liepen.

Liquid error: Nil location provided. Can't build URI.
De video waarin je deze aanpak in de praktijk ziet.

Zeven jaar reizen en ondernemen.

 

Reizen en werken, we dachten dat het na zeven jaar geen geheimen meer voor ons had. Niets is minder waar. Creatief als we zijn, willen we vooral bezig zijn met het maken van foto’s en video’s. Dat lukte ons steeds minder. Dus kort geleden ging de knop om. Hoe en wat dit tot gevolg had lees je in deze blog.

 

Als creatieve ondernemers liepen we in de valkuil die meer beginnende ondernemers tegenkomen. Wat we hierop gevonden hebben, lees je aan het eind van deze blog.

 

Content maken van een prachtig hotel in Lugan de Cuyo, Argentini√ę.

Alle tijd besteden aan datgene waarom je ondernemer bent geworden. Voor ons was en is dat maken van foto’s, video’s en blogs van onze reizen als reizende familie. Onze dagen vulden we met het maken van ondertussen 130 YouTube video's en ruim 31.000 volgers op Instagram waar onze foto’s, stories en reels te vinden zijn.

 

Dat ging goed. Er was een financi√ęle buffer, er kwamen meer klanten en opdrachten bij. We zagen overal kansen voorbij komen waar we vol enthousiasme op in gingen.¬†

 

Volop flow, totdat we vastliepen … onze buffer raakte op, een grote klant stopte en onze droom van reizend ondernemen leek uit elkaar te spatten.

Camping de Houtwal schommel

De Valkuil

Terug naar 2017 … Met het merk Dutch Nomad Couple dat we hebben opgebouwd, nu Dutch Nomad Family, kwamen er meer opdrachten op ons af, meer kansen, meer mogelijkheden. 

 

We vlogen naar Argentini√ę, deden mee aan een co-working retreat op Sicili√ę, maakten een overtocht van Denemarken naar Litouwen met zeilschip de Eendracht. Het ging maar door.

 

Ons enthousiasme en opportunisme maakte ons blind voor de realiteit. Een realiteit waarin we ook genoeg geld zouden vragen voor het werk dat we deden voor de verschillende opdrachtgevers.

El Cuyo Onbekend Mexico

Te lang heeft ons opportunisme en enthousiasme de weg van ons ondernemen bepaald. Dat kon in eerste instantie door een financi√ęle buffer, maar werd haast fataal door de denkfout die we maakten. Vertrouwen op je gevoel is iets anders dan blind je opdrachten aanpakken op basis van enthousiasme.¬†

 

Na een jaar reizen was onze buffer op. De doorstroom van nieuwe, goedbetaalde opdrachten was te weinig. En een grote klant stopte onverwacht. Dat was even stress. Het moest anders. 

 

Het werd tijd om het ondernemen serieuzer aan te pakken. De omzet spreiden. En ons enthousiasme en opportunisme van een flinke scheut realisme te voorzien. 

 

Het moest wel. Met het verdwijnen van een financi√ęle buffer, verdween ook de ruimte voor creativiteit.

Camping de Houtwal Dutch Nomad Couple

Soms zag Tino het even niet meer zitten ;-)

Hoe dan verder?

 

Naast het vastleggen van onze reizen in foto’s en video’s, ontwikkelden we een aanpak waarmee je een vrij en onafhankelijk leven ontwerpt. Een cursus waarmee je uit de ratrace stapt. Een aanpak om ook je reizende onderneming te starten, met een kloppend concept en concreet businessmodel.

 

Dit ontstond vanuit de vragen die we regelmatig krijgen. Meer mensen willen vrijer leven. Leven volgens eigen regels, werken op verschillende plekken en vrij zijn om creatief te ontplooien.  

 

Iedereen die we erover vertellen reageert enthousiast, en snapt ook dat we dit aanbod gemaakt hebben. Dat dit enthousiasme van potentiele klanten zich vertaalde in concrete aanschaf van ons aanbod, ging niet vanzelf. Nog los van de zeer specifieke niche, moet ook dit aanbod langs de psychologische stappen van verkopen gaan.

 

Voor die stappen is er bijvoorbeeld een website, een mail flow, een ebook en een webinar nodig. Dat moet gemaakt worden, bijgehouden worden … dit naast de zorg van Philou, onze dochter, onderweg zijn en het uitvoeren van de content opdrachten. 

Camping de Houtwal Bloemen plukken

En zo is ditūüĎÜeen plaatje dat te veel voor kwam. Angela en Tino achter de laptop. Niet meer buiten zijn om onze belevenissen vast te leggen, maar om te werken.¬†

 

De knop ging om, tijd om echt te ondernemen. Voor ons betekende dat drie dingen:

  • Structuur,
  • Overzicht en
  • Focus.

 

De structuur hebben we vertaald in een weekritme en verdeling in de taken en werkzaamheden.

 

Focus kwam door te kiezen voor twee inkomstenstromen. Content maken voor opdrachtgevers én het aanbieden van onze kennis en ervaring in een eenvoudig en overzichtelijk aanbod. 

 

Met als doel? Meer tijd om te doen waar onze kracht zit, waar we echt het verschil in maken: kwalitatief goede en mooie beelden maken van onze ervaringen als reizende familie.

Camping de Houtwal Camper Dutch Nomad Couple

De energie van reizende ondernemers.

Dit was het echte probleem:

Te veel tijd staken we in werkzaamheden waarin we voor onze klanten niet het verschil maken. En daarmee nauwelijks tijd om te doen wat we zo graag doen. Wat ons uniek maakt; Content maken. In plaats daarvan ging veel energie op aan de dingen die ‚Äėmoeten gebeuren‚Äô.

 

Administratie bijhouden, facturen maken, bonnetjes scannen, opdrachtbevestigingen opzetten, online cursus bouwen, mail funnels schrijven, salespages online zetten, videocalls, mailtjes sturen … 

 

Niets meer moeten?

 

Tja, de dingen die moeten, die moeten nog steeds. Maar we doen ze zo simpel mogelijk. 

 

Een belangrijke keuzes daarin is het gebruiken van software die doet wat het moet doen. Die ons overzicht en focus geven. 

 

Dit is de software die wij gebruiken in ons bedrijf:

 1. AFAS SB+, boekhouding. Heldere cijfers in één overzicht en een handige tool voor het scannen van bonnetjes. 
 2. Kajabi. Het alles in één pakket waar onze website draait, we onze cursus in maken en de Keukentafelsessies te boeken zijn.
 3. Google Workspace voor onze planning, samenwerken, delen van documenten en videocalls
 4. Adobe Lightroom voor het editen van foto’s
 5. Final Cut Pro voor de edit van video’s

Onze administratie in minder dan 15 minuten per week up-to-date

Dat is alles. De kern van reizend ondernemen ... Structuur, overzicht en focus. En daarmee meer tijd om te doen wat we zo leuk vinden.

 

Wil je beginnen met reizen en ondernemen? We hebben een video gemaakt waarin je ziet waarom en hoe we de keuze maakten en het roer hebben omgegooid. 

Video Poster Image

Lees ook...

Zeven tips waarmee je op een bewuste manier meer tijd cre√ęert als reizende ondernemer.

Lees het hele blog