GRATIS HANDLEIDING REIZENDE LEEFSTIJL

Zo maak je eenvoudig zelf een fotoboek

In drie simpele stappen.

Heb jij dat ook, zoveel foto's waarvan je al langer denkt, daar wil ik een fotoboek van maken?

 

 

Dat had ik dus ook. Alleen liep ik er tegen aan hoe ik ermee kon beginnen. Waar staan alle foto's en hoe voeg ik ze samen in een mooi fotoboek.

Daar heb ik een manier voor gevonden en deze deel ik met je in deze blog.

Liquid error: Nil location provided. Can't build URI.
Bekijk de video die ik gemaakt heb zie gelijk hoe eenvoudig de software werkt.

Dit zijn de drie stappen:

 

1. Selecteer de foto's,

2. Groepeer de foto's en

3. Importeer de foto's in de CEWE software waarmee je dus het album maakt.

 

Alle tijd voor Philou.

1. Selecteren

De grootste barrière zit vooral in het selecteren van die foto's. Ze staan overal, op je iPhone op je computer bij je partner op de computer en telefoon. Hoe ga je dat nou samenbrengen?

Daar begint het selecteren en mooie is je hoeft er helemaal geen ingewikkelde tools voor te hebben. Sterker nog de software en de tools die je van kan gebruiken heb je waarschijnlijk op je telefoon staan.

Wat ik doe is heel simpel. De mooiste foto's een hartje geven.

Zo komen ze 'vanzelf' bij je favorieten te staan. Dat heb ik gedaan terwijl ik een koffertje dronk ergens of als ik aan het wachten was op de trein of bij de tandarts. Die verloren uurtjes, je kent ze vast wel

Uiteindelijk heb ik de hele selectie van verschillende foto's bij elkaar gebracht in het programma Fotos van Apple, maar ik weet zeker op dat je op Windows je ook een app waarmee dat kan.

Al die foto's bij elkaar heb ik geëxporteerd naar een mapje op mijn bureaublad. Daar heb ik ze twee nachtjes.

Toen ben ik er weer naar gaan kijken en er nog een selectie van gemaakt. Zo kom je echt tot de aller mooiste foto's.

Wees niet bang om foto's eruit te gooien. Zelf had ik een grens om tot maximaal 100 foto's komen.

Camping de Houtwal schommel

2. Groeperen

Na deze selectie is de tweede stap het groeperen van de foto's.

Met groeperen heb ik de  foto's met een thema bij elkaar gezet. Een groep foto's van het strand of de foto's toen we naar stadje gingen of in de speeltuin, een keer uit eten en bij ons thuis.

Zo heb ik er verschillende groepjes van gemaakt en dat min of meer bij elkaar gezet. Je wilt een verhaal vertellen. Een verhaal van onze tijd in Tinos in Griekenland. Dat zijn natuurlijk de herinneringen die je bij een bepaald moment hebt, maar ook laten zien hoe daar gekomen bent, de speeltuin of de omgeving.

El Cuyo Onbekend Mexico

3. Importeren

De laatste stap is het importeren van de foto's importeren in de foto-app waarmee het album gaat maken.

Ik kies voor de foto boeken van CEWE. Een belangrijke reden  is dat je bij CEWE als enige de foto's belicht worden op fotopapier.  Zeker als content maker geeft dat de briljantie van de foto's het maximale weer van wat een foto in zich heeft.

Het is een feest om nu je album te ontwerpen. Download de ontwerpsoftware via de site van CEWE en minder dan een uur kan je het album klaar hebben. 

Camping de Houtwal Dutch Nomad Couple

De ontwerpsoftware werkt heel eenvoudig.

Dat zijn de drie eenvoudige stappen om in minder dan een uur een prachtig fotoboek te maken. 

Je doorbreekt de barrière om ermee te begiinnen door je mooiste foto's een hartje te geven. Pro tip, dit kan je het hele jaar door doen! Ze komen allemaal in je Favorieten mapje terecht.

Door ze te groeperen in categorie en thema's vorm je al het verhaal dat je wilt vertellen in het fotoboek. 

Na het importeren kan je al je creativiteit kwijt in het ontwerpen van je fotoboek. Wil je nog sneller? Kies dan voor de optie 'automatisch vullen'. Dan ben je nog sneller klaar.

Veel plezier.

Wil je zien hoe ik de ontwerpsoftware gebruik? Bekijk dan de video die ik hiervan gemaakt heb, bij 3:08 importeer ik de foto's in de ontwerpsoftware ;-).

Video Poster Image

Lees ook...

Ben je op zoek je verrassende kampeerplekken in Nederland voor het hele gezin? Lees hier het blog waarin we onze top drie met je delen. 

Lees het hele blog