GRATIS HANDLEIDING REIZENDE LEEFSTIJL

Avontuurlijke Kano Vakantie In Zweden 

Een peddelavontuur met je hele gezin

Zeven dagen kano√ęn over de Zweedse meren.

 

Wat ga je in de zomervakantie doen met je kinderen? Liefst iets actiefs, en iets wat je met elkaar als gezin doet. En je wilt ook dat je kids vakantievriendjes kunnen maken? Dit is de vakantie die je zoekt, de Canoe Tribe van Travelbase. Enige voorwaarde? Durven jij en je gezin uit de comfort zone te stappen? 

Liquid error: Nil location provided. Can't build URI.
Ons vlog waarin we onze kano beleving hebben vastgelegd.

We hebben alles bij ons. Dat voelt zo vrij!

 

Rustig glijdt de kano het water in. Alles aan boord. Twee tenten, drie slaapmatjes, slaapzakken, twee volle foodpacks en kleding voor vier dagen. En natuurlijk 5 liter water en kooksetjes. Naast al deze spullen is er uiteraard ook nog plek voor ons drietjes. Angela, Tino en Philou van 4. 

 

Juist. 4 jaar. Geen zwemdiploma. En vol vertrouwen stapt ze dapper in de kano. Vooraf hadden we kunnen zeggen, oei dat wordt spannend. Maar een goed zwemvest en ons gezond verstand gebruiken, maakte dat we zonder twijfel deze trip zijn gaan doen. 

 

Even puzzelen en al onze spullen passen in de kano. Vrij om te gaan

Dat we alles bij ons hebben om een aantal dagen te overleven, voelt vrij. Overal kunnen we aanleggen, ons kamp op slaan. Mooie plekken zijn er genoeg, toch houden we ons aan de geplande campsites, plekken die vooraf gescout zijn door de rangers van Canoe Trbe. Dat wil niet zeggen dat ze plekken met volop comfort opgezocht hebben. In tegendeel. Maar juist dat maakt deze trip een avontuur. Zo gaan we dus op zoek naar een kamp zonder water, zonder stroom en enkel een droogtoilet.

Camping de Houtwal schommel
Camping de Houtwal Camper Dutch Nomad Couple

Angela en ik hebben geen kano ervaring. Actief bezig zijn in de buitenlucht, zeker hier in Zweden super zuiver, zet ons in ons element. Het duurt niet langer dan 5 minuten en we hebben de slag te pakken. Achter stuurt. Voor bepaalt het peddeltempo. De crew geeft een kaartje mee samen met de tip dat Google Maps ook werkt. Nog mooier, er zijn verschillende peddelroutes die je kan vinden in de app van Travelbase. Deze routes hebben de rangers verkent. Sowieso een fijne app, je vindt er allerlei info voor je kanotrip.  

 

Die verschillende navigatievormen blijken handig te zijn, je weg zoeken op het water is anders. Is dit een inham of toch dat eilandje … ? 

 

Het doel voor vandaag? Het remote camp¬†Getn√∂ G√•rd bereiken. De schatting van de ervaren crew: zeker vier uur. ‚ÄėEn wel door peddelen hoor, want het weer kan omslaan‚Äô.¬†

 

El Cuyo Onbekend Mexico

Al varend genieten we van de uitgestrekte meren en afgelegen eilandjes. Veel hiervan zijn beschermd en niet toegankelijk. Dat betekent dat je niet door deze afgebakende gebieden kunt varen. Toch kom je dicht genoeg langs deze bijzondere plekjes Zo horen we ineens het gekrijs van een stel visarenden. Ze zijn druk in de weer om hun jongen te voeden. Uniek dat we dit tafereel zo rustig meemaken. Alsof we er niet zijn voor deze indrukwekkende visarenden. 

 

Ondertussen deelt Philou wat snacks aan ons uit, bekijkt ze de routekaart, maakt ze foto‚Äôs en pakt af en toe de kinderpeddel. Ze geniet van het kano√ęn. Van het buiten zijn. En de vogels die we tegenkomen.¬†

Camping de Houtwal Dutch Nomad Couple

Tent afbreken en opzetten. Met elkaar worden we er heel handig in.

Weet jij hoe je vuur moet maken?

 

In iets meer dan drie uur varen we naar onze bestemming. Sneller dan verwacht, een voordeel als je met twee volwassenen peddelt. We trekken de kano aan land. Tijd om ons kamp op te slaan. Een aantal andere families hebben hun tent al staan en helpen een handje mee. In een mum van tijd staat de tent, liggen de bedjes klaar en staan we de goulash warm te maken. En wat smaakt dat lekker na zo’n tocht.

 

Ondertussen¬†zijn de rangers met de kinderen op zoek naar takken en berkenbast. De ingredi√ęnten voor het maken van vuur. De uitleg spreekt tot de verbeelding waarna de vonken er vanaf spatten. Een beetje blazen voor extra zuurstof en de berkenbast vat vlam. Tijd om het vuur te voeden. En broodjes te bakken. Het duurt even voordat de eerste klaar zijn, maar je zal niet verbaast zijn dat dit de aller lekkerste broodjes ooit zijn.¬†

 

Het vuur blijft tot laat in de avond gloeien en de mooiste verhalen worden gedeeld. Samen staren naar het vuur, het verbindt, verwarmt en brengt iedereen bij elkaar.

Camping de Houtwal Bloemen plukken
Camping de Houtwal Marshmallows
Camping de Houtwal Caribbean

Als de tikkende regen de volgende ochtend duidelijk maakt dat het geen weer is om het meer op te gaan, duiken we er maar in. Verfrissend, maar bovenal zo leuk om met elkaar te doen. Vervolgens opwarmen bij het vuur. Deze dag start op z‚Äôn allermooist. In de tussentijd worden er recepten uitgewisseld. Wat ga jij maken met de ingredi√ęnten uit de foodpacks? Welke dryfood maaltijden zijn lekker? ¬†

 

Al pratend komen we er achter dat er in de app, naast de kanoroutes, ook recepten staan die je kan maken met de spullen die in onze foodpacks zitten.

 

Deze foodpacks kan je erbij boeken en staan voor je klaar aan het begin van je peddelavontuur. Zo kan je eventueel ook de kampeerspullen regelen via Canoe Tribe. 

 

Tegen de avond zakt de zon langzaam achter de dennenbomen. Wauw wat een geweldige zonsondergang. Tijd om de kano rustig het water in te duwen. De stilte is ongekend. Alleen onze echo van rustig praten weerklinkt. Minutenlang liggen we stil op het water. Niet meer dan genieten. De schoonheid op ons in laten werken. Om vervolgens dit moment vast te leggen en oh wat zijn dit mooie beelden. 

Camping de Houtwal Camper Dutch Nomad Couple

Magische zonsondergang op de Zweedse meren.

De nacht in de tent met kleine luchtbedjes is kort. In de ochtend maken we een stevig ontbijt. Havermoutpap met noten en een appel. Dan gaan al onze spullen terug de kano in en begint de volgende etappe. Terug naar de bewoonde wereld, die in dit stuk van Zweden nog altijd uiterst dun bevolkt is. Als we aankomen op de camping waar de komende nachten verblijven, is het opzetten van onze tent in een mum van tijd geregeld. We worden er handig in.

Als de bedjes zijn opgeblazen en de stoeltjes zijn uitgeklapt, zien we de eerste mensen al uit de warme douche terug komen. O ja, warm water, douchen. Het kan weer op deze camping. Wat een goed idee, ondanks dat we het warme water op de vorige plek geen moment gemist hebben. Om de beurt maken we gebruik van deze luxe. De luxe van warm stromend water. Maar echt … de dagen dat het er niet was waren de mooiste. Philou doet samen met haar eerste vakantievriendje mee met de activiteiten die de rangers en crewleden organiseren. Deze keer is het yoga, de andere dagen was het naast het stok snijden en vuur maken, ook stenen schilderen en de opdrachtjes doen uit het Totemboekje dat alle kinderen meekrijgen.   

 

Rustig door het water glijden. Oorverdovend mooi.

De beleving van deze kanotocht is ongekend. Een ervaring die we niet snel vergeten en waar we met veel plezier op terugkijken. Ook Philou, al is het maar door de mooie badges die ze verdiende tijdens deze Canoe Tribe. Badges die ze heeft verdient door dapper mee te peddelen, te slapen in een tent en omdat ze zelf een vuurtje heeft gemaakt. Opdrachtjes vanuit het Totemboek dat ieder kind mee krijgt op dit avontuur. 

Camping de Houtwal Marshmallows
Camping de Houtwal winkeltje
Camping de Houtwal Camper

Ook na het kano√ęn zijn er leuke activiteiten geregeld voor de kids. Philou had aan Ilaiga een eerste vakantie vriendje¬†

Deze beleving, en nog zoveel meer, zal iedereen die voor een week deel uitmaakt van de Canoe Tribe Family ervaren, meemaken. 

 

Een all-in vakantie. Eten, drinken en volop avontuur. Wij gaan deze kanotrip nooit meer vergeten. Dit is de perfecte vakantie voor gezinnen die graag in de natuur zijn, die avontuur niet uit de weg gaan en vooral een geweldige tijd met elkaar willen hebben. 

 

Boek nu je plek voor de zomer van 2024! Zo ben je zeker dat jij met jouw familie mee kan in de week van jouw keuze.

Bekijk de beschikbare data

Bekijk ook...

Deze drie heerlijke plekken in Nederland kunnen we je van harte aanbevelen. Camping,  glamping of in een tiny house midden in het bos. We vertellen het in dit blog of bekijk de video.

Of bekijk de video
Video Poster Image